9 Mart 2010 Salı

EV YAPIMI BEŞAMEL SOS İLE FIRIN MAKARNA

malzemeler: 1 paket kalem makarna- 2 kaşık margarin- 2 bardak süt- 1 tatlı kaşığı tuz-1 kesme şeker- 2 kaşık un..


yapılışı : makarnayı 8 dakika haşayın..bu haşlama süresince de beşamel sosunuzu hazır edebilirsiniz kolayca..
teflon bir tencerede, 2 kaşık margarin ile 2 kaşın unu güzelce kavurun..üzrine azar azar ve yavaş yavaş sütü eklemeye başlayın..şekeri ve tuzu da ekleyin..3 dakika kadar kaynatın..bu aşamada dikkat isteyen tek şey, sütün ve unun topaklaşmaması..blenderdan da yarıdm alabilirsiniz..
makarnanız pişince fırın tepsisine dökün..beşamel sosunuzu da üzerine ekleyip,güzelce karıştırın..karışımın her makarnaya ulaşması ve bulaşmasına dikkat edin..üzerine bir bardak kaşar peyniri rendesi yayın ve fırına verin..200 derecede 30 dakika yeterli olacaktır..kaşarlar eriyip kızarınca,nar gibi bir görüntü ve iştah açıcı bir koku,,fırın makarnanızın pişmesinin en güzel göstergesidir..

Hiç yorum yok: