9 Mart 2010 Salı

irmik helvası..tam kıvamında tarif..

fotoğraflar,en son aşamadan ilk aşamaya doğru gidiyor arkadaşlar..


malzemeler: yarım paket irmik-yarım paket margarin-2 bardak süt-yarım bardak su-1 paket dolmalık fıstık--yarım çay bardağı sıvıyağ-1 bucuk bardak toz şeker..


yapılışı : bir tencerede, 2 bardak süt,yarım bardak su ve 1 bucuk bardak şekeri eritip kaynatın..
diğer tencerede, ki bu tencerenin teflon olmasını öneririm,, yarım paket margarin ve yarım çay bardağı sıvıyağı eritmeye başlayın,içine de fıstıkları ekleyin..fıstıklar pembeleşince,, yarım paket irmiği de ekleyin..yakmadan güzelce kavurun..sanıldığı kadar zor değil bu kavurma işlemi..zira, kavururken ortaya çıkan kokulardan başınız döneceği için,sabırsızlıkla karıştıracaksınız:)
kavururken tahta kaşık kullanmanızı öneririm..


irmikler koyu kahverengi rengi alınca, eh , olmuş demektir..üzerine diğer tenceredeki sütlü şerbeti ekleyin..aman dikkat edin,bu aşamada ciddi sıçramalar oluyor..altını kısın hatta kapatın derim,sütü eklerken..son olarak da, irmikler şerbeti çekene kadar kaynatın,arada karıştırarak..bu işlemin süresi ortalama 5 dakika..



haa bu arada, helvanızı sırf canınız istediği için bile kavursanız,kavururken dualar okuyun,ne gelirse içinizden....en azından bi komşunuzla bi kase paylaşın..inanın çok haz alacaksınız..

1 yorum:

kibritci kız dedi ki...

harika görünüyor . canım çekti iyi mi :)